sublayer

Magasszintű
szakértelem,

Kiváló
fizioterápiás
módszerek

sublayer

Minőségi
eszközök,

Egyedileg
Testreszabott
kezelések

sublayer

Kellemes
környezet,

Barátságos,
családias
légkör

sublayer

Eredményeink
magukért
beszélnek,

Keressen
bizalommal!

slider slider

MediCall Időpont foglalás

TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉG

MIÉRT MINKET VÁLASSZON

HOGYAN KÉSZÜLJÖN

TEVÉKENYSÉGÜNK

Mozgásszervi szűrés és kezelés A derékfájás a keresőképtelenség egyik leggyakoribb oka az Egyesült Királyságban, Lengyelországban és Skandináviában végzett felmérések alapján.
Ezekben az országokban a 4 héten túli keresőképtelenség 33%-át derékfájásban szenvedők teszik ki, összesen 157.000-en, míg a rokkantsági nyugdíjasok 44%-át, összesen 80.000 ember.
A mozgásszervi betegségek az összes betegség 22,6%-át teszik ki, ennek 44%-a tehát az összköltség, mintegy 10%-a esik a derékfájásra.

Spinal mouse A népesség 80-90%-ának életében legalább egyszer előfordul a gerincfájdalom, ami spontán, vagy a kezelések hatására elmúlik.
Ennek hátterében legtöbbször a tartáshibák állnak, melyek olyan biomechanikai elváltozásokat okoznak, amik kompressziós, vagyis nyomás okozta tüneteket váltanak ki a gerinc egyes szegmentumaiban.
A megfelelő kezelés, korrekció hiányában a kiújulás lehetősége továbbra is fönnáll. Ezért szükséges az előregondolkodás, még akkor is, amikor a gerinc tünetmentes.
Az ülő munka kapcsán a gerinc fokozott statikus terhelésnek van kitéve. Ez a tartós előre görnyedt tartás, ék alakban megnyitja a gerinc szegmentumait, a csigolyák közti réseket, és túlterhelést ró a porckorongokra, kisizületekre, izmokra.
Spinal mouse Ez a kényszertartás, amit órákon, napokon, heteken stb. keresztül végzünk, felgyorsíthatja a porckorong degeneráció folyamatát, mely előidézheti a már említett biomechanikai alapokon fellépő akut (gyulladásos), majd krónikussá váló tüneteket (fájdalom, zsibbadás, érzészavar).
A bennünk lévő védekező mechanizmus kapcsán kialakul az izomdiszbalansz, mely fokozza a szűkületet, fájdalmat. Ennek az ördögi körnek a megelőzése, megbontása érdekében szükséges közbelépni.

DIAGNÓZIS


Miután a tünetek kialakulásának hátterében legtöbbször funkcionális elváltozások állnak, ezért a hagyományos képalkotók mellett (Pl.: RTG, MRI, CT, mely vizsgálatok tehermentesített, mozdulatlan, fekvő helyzetben készülnek) az ortopéd szakorvosi, és fizioterápiás diagnózis felállításához elengedhetetlenek a funkcionális vizsgálatok.
Rendelkezésünkre áll egy olyan mérőeszköz, mely alkalmas különböző terhelési viszonyok mellett kimutatni a gerinc elváltozásait, a funkcionális kapacitását. Ezen eredmények ismeretében alkalmunk nyílik célzott, egyénre szabott terápiát végezni, mely növeli a kezelés hatékonyságát.

Spinal mouse

SPINAL MOUSE KÉSZÜLÉK


A készülék görgőkből álló elektro-mechanikus készülék

ALKALMAS


- Különböző terhelési viszonyok (statikus, dinamikus) mellett a gerinc szegmentális, és globális (tartáshibák) eltéréseinek vizsgálatára
- A gerinc alakjának, deformitásának kimutatására
- Hipo-hipermobilitás (szegmentális túlterhelés) meghatározása
Spinal mouse - A tartó izmok állóképességének tesztjére, mely szimulálja a
gerinc egész napos függőleges testhelyzetben (ülés, állás, járás) történő terhelését, és kimutatja az izomkontroll hiányában létrejövő elváltozásokat.

EREDMÉNY


A rövid (15perc) mérés során fájdalommentesen numerikusan és grafikusan eredményt kapunk a kliens gerincének funkcionális kapacitásáról. (mozgásterjedelem, állóképesség)

ELőNYE


- Nem kell RTG sugarat alkalmazni a képalkotáshoz
- A számokban is kimutatható eredmény biztosítja a mérés objektivitását
- A grafikus megjelenítés szemléletesen demonstrálja a kliens aktuális állapotát, ez kellő motiváció lehet a terápia elkezdéséhez, következetes, végzéséhez.
- Miután a mérőeszköz használata nem jár káros mellékhatásokkal az után követés lehetősége bármikor lehetőségünkre áll, így ellenőrizni tudjuk a kezelés eredményességét.

KEZELÉS


Legfontosabb célunk a megelőzés, és a már kialakult tünetek csökkentése, szüntetése.
Lényeges eleme a kezelésnek, hogy mentálisan is ráhangoljuk a klienst egyfajta mozgásszervi életmódváltásra. Ezért egy gerinciskola keretében olyan anatómiai, biomechanikai, ergonómiai információkat adunk át mellyel megkönnyíthetjük a napi aktivitást a tehermentesítés szemléletének elsajátításával, és ösztönözzük a rendszeres, mozgásra. A tornatermi foglalkozások kapcsán megtanítjuk a stabilizációs tréningre. Ez aktív izomfűző kialakítását jelenti, melynek során korrigált helyzetben stabilizáljuk a gerincet, ezzel megszüntetjük az izomdiszbalansz okozta statikus túlterhelést.
A gerinc célzott kezelése mellett hozzájárulhatunk más mozgásszervi és egyéb betegségek primer megelőzéséhez pl.: csípő, térd problémák. Valamint a terápia az ideális testsúly megőrzése kapcsán. nemcsak a derékfájás, porckopás, csontritkulás, de a szív-, és érrendszeri, a daganatos, a krónikus légzőszervi betegségek és a depresszió elkerülésében is hatékony prevenció.
Ezáltal is hozzájárulunk a napi munka közbeni koncentráció növeléséhez.