mozgásszervi megbetegedések gyógyítása

Magasszintű
szakértelem,

Kiváló
fizioterápiás
módszerek

Goldsanitas gyógytorna

Minőségi
eszközök,

Egyedileg
Testreszabott
kezelések

Goldsanitas Mozgásszervi centruma

Kellemes
környezet,

Barátságos,
családias
légkör

gerincfájdalmak enyhítése és gyógyítása

Eredményeink
magukért
beszélnek,

Keressen
bizalommal!

slider left slider right

TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉG

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

MIÉRT MINKET VÁLASSZON

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

HOGYAN KÉSZÜLJÖN

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

TEVÉKENYSÉGÜNK

Mozgásszervi szûrés és kezelés A derékfájás a keresõképtelenség egyik leggyakoribb oka az Egyesült Királyságban, Lengyelországban és Skandináviában végzett felmérések alapján.
Ezekben az országokban a 4 héten túli keresõképtelenség 33%-át derékfájásban szenvedõk teszik ki, összesen 157.000-en, míg a rokkantsági nyugdíjasok 44%-át, összesen 80.000 ember.
A mozgásszervi betegségek az összes betegség 22,6%-át teszik ki, ennek 44%-a tehát az összköltség, mintegy 10%-a esik a derékfájásra.

Spinal mouse A népesség 80-90%-ának életében legalább egyszer elõfordul a gerincfájdalom, ami spontán, vagy a kezelések hatására elmúlik.
Ennek hátterében legtöbbször a tartáshibák állnak, melyek olyan biomechanikai elváltozásokat okoznak, amik kompressziós, vagyis nyomás okozta tüneteket váltanak ki a gerinc egyes szegmentumaiban.
A megfelelõ kezelés, korrekció hiányában a kiújulás lehetõsége továbbra is fönnáll. Ezért szükséges az elõregondolkodás, még akkor is, amikor a gerinc tünetmentes.
Az ülõ munka kapcsán a gerinc fokozott statikus terhelésnek van kitéve. Ez a tartós elõre görnyedt tartás, ék alakban megnyitja a gerinc szegmentumait, a csigolyák közti réseket, és túlterhelést ró a porckorongokra, kisizületekre, izmokra.
Spinal mouse Ez a kényszertartás, amit órákon, napokon, heteken stb. keresztül végzünk, felgyorsíthatja a porckorong degeneráció folyamatát, mely elõidézheti a már említett biomechanikai alapokon fellépõ akut (gyulladásos), majd krónikussá váló tüneteket (fájdalom, zsibbadás, érzészavar).
A bennünk lévõ védekezõ mechanizmus kapcsán kialakul az izomdiszbalansz, mely fokozza a szûkületet, fájdalmat. Ennek az ördögi körnek a megelõzése, megbontása érdekében szükséges közbelépni.

DIAGNÓZIS


Miután a tünetek kialakulásának hátterében legtöbbször funkcionális elváltozások állnak, ezért a hagyományos képalkotók mellett (Pl.: RTG, MRI, CT, mely vizsgálatok tehermentesített, mozdulatlan, fekvõ helyzetben készülnek) az ortopéd szakorvosi, és fizioterápiás diagnózis felállításához elengedhetetlenek a funkcionális vizsgálatok.
Rendelkezésünkre áll egy olyan mérõeszköz, mely alkalmas különbözõ terhelési viszonyok mellett kimutatni a gerinc elváltozásait, a funkcionális kapacitását. Ezen eredmények ismeretében alkalmunk nyílik célzott, egyénre szabott terápiát végezni, mely növeli a kezelés hatékonyságát.

Spinal mouse

SPINAL MOUSE KÉSZÜLÉK


A készülék görgõkbõl álló elektro-mechanikus készülék

ALKALMAS


- Különbözõ terhelési viszonyok (statikus, dinamikus) mellett a gerinc szegmentális, és globális (tartáshibák) eltéréseinek vizsgálatára
- A gerinc alakjának, deformitásának kimutatására
- Hipo-hipermobilitás (szegmentális túlterhelés) meghatározása
Spinal mouse - A tartó izmok állóképességének tesztjére, mely szimulálja a
gerinc egész napos függõleges testhelyzetben (ülés, állás, járás) történõ terhelését, és kimutatja az izomkontroll hiányában létrejövõ elváltozásokat.

EREDMÉNY


A rövid (15perc) mérés során fájdalommentesen numerikusan és grafikusan eredményt kapunk a kliens gerincének funkcionális kapacitásáról. (mozgásterjedelem, állóképesség)

ELÕNYE


- Nem kell RTG sugarat alkalmazni a képalkotáshoz
- A számokban is kimutatható eredmény biztosítja a mérés objektivitását
- A grafikus megjelenítés szemléletesen demonstrálja a kliens aktuális állapotát, ez kellõ motiváció lehet a terápia elkezdéséhez, következetes, végzéséhez.
- Miután a mérõeszköz használata nem jár káros mellékhatásokkal az után követés lehetõsége bármikor lehetõségünkre áll, így ellenõrizni tudjuk a kezelés eredményességét.

KEZELÉS


Legfontosabb célunk a megelõzés, és a már kialakult tünetek csökkentése, szüntetése.
Lényeges eleme a kezelésnek, hogy mentálisan is ráhangoljuk a klienst egyfajta mozgásszervi életmódváltásra. Ezért egy gerinciskola keretében olyan anatómiai, biomechanikai, ergonómiai információkat adunk át mellyel megkönnyíthetjük a napi aktivitást a tehermentesítés szemléletének elsajátításával, és ösztönözzük a rendszeres, mozgásra. A tornatermi foglalkozások kapcsán megtanítjuk a stabilizációs tréningre. Ez aktív izomfûzõ kialakítását jelenti, melynek során korrigált helyzetben stabilizáljuk a gerincet, ezzel megszüntetjük az izomdiszbalansz okozta statikus túlterhelést.
A gerinc célzott kezelése mellett hozzájárulhatunk más mozgásszervi és egyéb betegségek primer megelõzéséhez pl.: csípõ, térd problémák. Valamint a terápia az ideális testsúly megõrzése kapcsán. nemcsak a derékfájás, porckopás, csontritkulás, de a szív-, és érrendszeri, a daganatos, a krónikus légzõszervi betegségek és a depresszió elkerülésében is hatékony prevenció.
Ezáltal is hozzájárulunk a napi munka közbeni koncentráció növeléséhez.